offerdal.nu Krönika 1/1999
  
Hem
Senaste nytt
Artiklar
Folk&fest
Diskussion
Information
Prenumeration
Länkar
Arkiv

A Combonet production

  

En tidning i Offerdal är en lagom tokig idé

På skämt har vi sagt det någon gång. Att det skulle vara roligt att göra en tidning för Offerdal. Sedan har vi skrattat ett tag åt den tokiga idén. När vi efter några års gemensamt vikarierande på LT bestämde att vi skulle frilansa tillsammans för att kunna sälja olika reportage till andra tidningar, kom idén åter upp till ytan. Om vi skulle göra en tidning för Offerdal? Det lät ju tokigt, det tyckte vi båda.

Vi räknade lite fram och tillbaka. Började snegla på hur en tidning skulle kunna se ut. Vad vill folk läsa om? En dag så var det bara självklart. Det är klart vi ska göra en tidning för Offerdal. Idén är tokig. Men rolig och genomförbar. Det är nämligen så att göra tidningar, det är bland det roligaste som finns. Det är så roligt att man kan offra midsommarhelgen för att göra det här bladet som du läser. Det är ett tunt prov på hur tidningen kommer att se ut. Den riktiga tidningen kommer ut med tre nummer i år. Det första i slutet av augusti.

Varje tidning kommer att ha tolv sidor med reportage, barnsida, korsord, evenemangskalender, krönikor och mycket annat. Tidningen kommer att kosta 15 kronor, och tillsammans med de annonser som vi förhoppningsvis får, täcker det kostnaden för tryck och material. Tidningen är ett hobbyprojekt som kanske kan bli en liten del av försörjningen såsmåningom.

Det viktiga är att ni som läser hör av er till oss och talar om vad ni vill att tidningen ska innehålla. Familjenotiser, småannonser, reportageidéer, allt är välkommet. Förhoppningen är att den ska bli en länk mellan oss härhemma och offerdalingar i förskingringen.

Vi är båda inflyttade till Offerdal. Vi trivs båda här och vill bo kvar. Tidningen är vårt bidrag till bygden och vår förhoppning är att den ska bli ett forum för boende och utflyttade från Offerdal. Glöm inte att höra av er till oss med era idéer! Vi återkommer i slutet av augusti.

 


Content copyright © 1999-2000 offerdal.nu. All rights reserved.