offerdal.nu Senaste nytt
  
Hem
Senaste nytt
Artiklar
Folk&fest
Diskussion
Information
Prenumeration
Länkar
Arkiv

A Combonet production

  

Senaste nytt från OT

Offerdals Telegrambyrå, OT ;-), presenterar här senaste nytt. Vi ska försöka ha något nytt att lägga in varje vecka.

2000-01-28 11:39:21 - Posten försenar offerdal.nu

Tyvärr har pappersversionen av offerdal.nu inte kommit ut till prenumeranterna i ordning. Vi lämnade in tidningarna till posten i tisdags för att skickas som A-post. På onsdagkväll börjar vi höra att tidningen inte kommit ut. Vi kontaktade posten direkt på torsdag morgon och de tror att tidningen kanske av misstag gått ut som B-post istället och lovar att den ska komma senast idag, fredag.Detta är inte gott nog eftersom vi lovat att tidningen skulle vara ute den 27 januari. Vi ska ta upp frågan med postverket så att det inte händer igen.

1999-11-03 14:34:30 - Möte om vindkraft i Kaxås

Så här ser programmet ut för Vindkraftsmötet 9 november i Kaxås Bygdegård kl 19.00
* Vindkraftverket i Almåsa, Ulf Lindqvist Jämtkraft
* Vindberäkningar i Offerdal, Mats Svensson Hushållningssällskapet
* Att bilda förening, Toivo Comén Kooperativ Utveckling
Alla är välkomna!

1999-10-20 14:16:12 - Cirkelledare i hembygdsforskning

Hembygdsföreningen planerar att ordna studiecirklar i hembygdsforskning runt om i Offerdal. Tanken är att varje område forskar om sin egen historia. Det kan sedan presenteras i en sockentäckande historie- och vandringsled. Nu behövs det ledare till cirklarna. Material och studieplaner finns hos hembygdsföreningen. Kontakta Camilla Olofsson eller Peter Liljedahl om du är intresserad.

1999-10-20 14:15:49 - Hoven Droven fick kulturpris

Vid invigningen av mittnordiska kulturdagarna fick Hoven Droven ta emot 1999 års mittnordiska kulturpris. I motiveringen står bland annat att Hoven Droven "lyckats med att kombinera kompromisslös rock med själfull och svängig folkmusik". Priset är på 30 000 kronor.

1999-10-20 14:15:25 - Duett toppar P4-toppen!

Bredbyn. Den sjunde veckan på P4-toppen lossande det rejält för Duetts låt Ja eller nej. Efter en vecka på andra plats erövrade duon äntligen den åtråvärda topp-placeringen. På torsdag är det dags för en ny röstningsomgång som presenteras klockan 13.05.

1999-09-17 09:59:00 - Skilsmässobarn får ingen skolskjuts

Tre familjer i Offerdal fick stora problem när skolan började för tre veckor sedan. Föräldrarna är skilda och barnen är skrivna hos föräldern i Änge. Då får de inte åka skolskjuts till den förälder som bor utanför Änge.

Ros-Marie Ekeroot i Bredbyn och Carina Isberg i Änge är två av föräldrarna som drabbats. Den första skoldagen ringde Ros-Maries barn hem och sa att hon fick komma och hämta dem. De hade inte fått något busskort.

Föräldrarna är mycket besviken på kommunen och har gjort en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden. Nu ska frågan utredas och tas upp vid nästa arbetsutskott i början av oktober. I väntan på svar från kommunen får föräldrarna betala bussbiljetter eller skjutsa sina barn till och från skolan.

 


Content copyright © 1999-2001 offerdal.nu. All rights reserved.